nedeľa 12. októbra 2014

Indian summer continues...



Aj keď bolo toto leto počasím viac menej nahouby, som rada, že aspoň to babie ostalo tým, čím bývalo a uplynulý víkend (a posledný týždeň) vynáhrádza všetky tie predchádzajúce nehostinné dni. Ísť v polke októbra na celý deň von len tak v krátkom tričku, to je niečo! A keďže človek nikdy nevie, kedy to môže byť na dlhú dobu naposledy, bolo to treba využiť a urobiť si ďalší výletík. Tentokrát padla voľba na novú cyklotrasu Jurava a určite odporúčam.

Teda, pravdu povediac, keďže ešte trasa nebola dokončená (oficiálne sa otvára 19. októbra - jak múdre a slovenské- akurát na zimu, ale termín volieb si nevyberáme, že ano), nebola ešte bohvieako označená a párkrát sme z nej zišli, zablúdili, krúžili a... no radšej o tom pomlčím. Trasa začína niekde pri ulici Tupého nad Hlavnou stanicou (železničnou) a vedie popri račianskych viniciach. Jasne označená začala byť až nad Karpatským námestím (tam, kde sa točia električky) a tam sa už stratiť (predpokladám) nemôžete a vyrazíte priamo do Svätého Jura. Pre tých, čo by si (ako my) mysleli, že to bude ďaleko, mám správu (pre niekoho dobrú, pre niekoho zlú) - nie je - ste tam za cca 15 minút. Najdlhší čas tak zožral úsek medzi Starým mestom a Račou (Rača je dosť veľká). 
Samotný Svätý Jur je úplne super - pekné malé mestečko/dedinka, kde panuje príjemná pokojná atmosféra a vychytali sme aj jablčné hodovanie, tak čo si želať viac (Ok, jedno mínus predsa len bolo - reštaurácia Korzo, kde išli pre čapovanú Kofolu asi až do mesta jej pôvodu - českého Krnova - inak si to dlhočizné čakanie na ňu neviem vysvetliť). 
Keďže sme z Bratislavy vyšli až trochu neskôr, do Vajnor, kam cyklotrasa pokračuje, sme už nešli. Nabudúce však určite dáme aj to. Takže decká, prevetrajte svoje tátoše a vydajte sa do Jura, burčák ešte stihnete (a snáď nenafúkate).

Nad Račou - potom sme zle odbočili a bolo po srande...Ale iba nachvíľu:)









Najlepšie domáce (urban homemade fresh) koláče a jeden iba za 40 centov! V našich úžasných hippodnikoch by stál aj 3e...


Aj títo dvaja s nami boli...

Na jeseni sú najlepšie tekvice, to je holý fakt. Nami vyrobená tekvicová polievka s tekvicovým lečom to len potvrdzujú.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára